Кошик
533 відгуків

Текіла

Текіла - це дистильований алкогольний напій з забродженого і очищеного соку одного з видів агави. Текіла (tequila) стала частиною сучасної світової культури.
Згадки про текілу можна зустріти в романах, фільмах, піснях і навіть в Книзі рекордів Гіннесса: у 2006 році літр текіла преміум-класу був придбаний за 225 тисяч доларів і отримав сертифікат як найдорожчий алкоголь з коли-небудь куплених. Текіла, як і шампанське, коньяк, мартіні, самбука, коньяк – напій, який створює веселощі в компанії.

Підтверджує це і способи його вживання. «Лизни – Перекинь – Кусни» - ось назва одного з самих запальних методів розпивання текіли. Текіла це своєрідний колорит і стиль життя!

Кожен сорт цього неповторного напою має свої особливості, які найбільш проглядаються в смаку і ароматі. Якість цих характеристик залежить від методи приготування, умов проростання використовуваного сировини і ступеня його зрілості, вміст у складі напою цукрів і ще кілька ледь помітних моментів. В даний час і при сучасних кліматичних умовах найкращим основною сировиною для створення текіли вважають агаву, яка росте в штаті Халіско США. У більшості людей цей елітний спиртний напій викликає чудовий настрій без важких наслідків на ранок. Так само, вона унікальна тим, що сприймається на смак для кожного індивідуально. Одному текіла може гірчити, іншій людині навпаки – віддавати солодким, але це не головне. Головне те, що цей напій давно виріс з категорії звичайних в еліту, і любов до цього продукту теж вважається еталоном освіченості в світі алкоголю. Здивуйте своїх друзів оригінальної текілою від виробника.

Мексиканські гірські рельєфи, теплота тропічного клімату, морський бриз, барвиста природа... це все зможе Вам передати в своєму смаку, традиційний напій алкогольний Мексики – Текіла!

Потрапивши на світовий ринок, текіла досить швидко зацікавила покупців по всьому світу. Інтерес до текіли утворився не тільки за смаковими якостями, але і за незвичайний спосіб вживання, за рекомендаціями мексиканської нації, з сіллю і лаймом. Текіла проводиться з серцевини стиглої блакитної агави методом дистиляції. Текілу стали виготовляти в XVI столітті, неподалік з містом Текіла. Першим засновником серійного виробництва текіли став Педро Санчес де Тахле на території відомого штату Халіско. Культивація агави почалася 1758 році, автором такої ідеї був Хосе Антоніо де Куерво.

З часом текілу поділили на дві групи:
Перша - Tequila 100 % Agave або «преміум». Текіла це групи проводиться на 100% з агави, бетонується виключно всередині регіону.
Друга група – текіла миксто або «стандарт». Згідно мексиканського законодавства ця текіла повинна складатися мінімум на 51% з цукру агави, а решта 49% дозволено додавати цукор очерету або кукурудзяного сиропу. Суворої регламентації складу інших добавок немає, тому текіла різних виробнику, може сильно відрізнятися за різними критеріями: смак, запах, присмак.

1 2